Szponzor nélkül is bajnokesélyes a Honvéd csapata

Az NB I rajtjánál aligha hitték volna sokan, hogy az esélyesként emlegetett Videoton legnagyobb riválisa a Honvéd lesz, márpedig a kispesti focisták két fordulóval a zárás előtt vezetik a tabellát.
A klub tulajdonosa örül a remeklésnek, de a sorsdöntő csaták előtt kiöntötte a lelkét: nem sokan támogatták őket.

– Siker idején el szokták mondani, kik azok, akik segítenek. Én szeretném elmondani, hogy kik azok, akik nem. Nem segít Kispest önkormányzata, nem segít a kispesti üzleti szektor. Egyetlen óriási segítség, amit kapunk, az a kormány utánpótlásért és az infrastruktúrafejlesztésért adott támogatása – mondta ­George F. Hemingway a Tv13 Sporttárs című műsorában arra utalva, hogy lényegében önerőből és a TAO-ból hozott össze bajnokesélyes gárdát.

A magyar származású amerikai üzletember 2006-ban vette át a Honvédot, s hosszú út vezetett idáig.

– Épp eladtam egy vállalatot, s nagyon sok pénzem volt. A futball egy nagy szerelem számomra – emlékezett vissza Hemingway. – 2006 és 2011 között a Honvéd teljes csőd volt számomra pénzügyileg, és hatalmas összeget vitt el a Magyar Futball Akadémia létrehozása is.

A kispestiek mezén és nadrágján nem virít egyetlen nagy cég logója sem, mez- és labdagyártójuk, valamint utazási partnerük van, de ezenfelül javarészt csak a minden klubot megillető szövetségi támogatók hirdetése látható a Bozsik stadionban. Ez az egyik legkisebb költségvetésű klub az élvonalban, fenntartásában nagy segítséget nyújt a társasági adókedvezmény és a labdarúgó-szövetség premizálási rendszere.

– Az első csapatra fordított költségvetésem 2,5 millió euró – tette hozzá Hemingway, azaz 772 millió forint körüli összegből jön ki egy év.

Ráadásul az idei sikerek már javarészt a Honvéd akadémiájáról kikerülő tehetségeknek köszönhető, ők rendszeresen szerepet is kapnak az egyre több néző előtt játszó csapatban.

1993 óta várnak az aranyra, most meglehet

A Honvéd ma bajnok lehet, ha megveri a Debrecent idegenben, a rivális Videoton pedig kikap otthon a címvédő Ferencvárostól. Ugyan ezután még beérhetné a Vidi a Honvédot, de a kispestieknek több győzelmük van, s pontegyenlőség esetén ez dönt.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések