Texasban sem tudta elkapni a Spurs a száguldó Warriors

A Golden State Warriors 120-108-ra nyert a San Antonio Spur ellen az NBA Nyugati főcsoport-döntőjének harmadik mérkőzésén, és 3-0-ra vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban.
Az eddig is sérülések sújtotta Spurs újabb fontos játékosát veszítette el, ami megpecsételni látszik a texasiak sorsát. Ez első két meccsen elszenvedett vereség után ezúttal hazai pályán javíthattak volna, azonban az első találkozón megsérülő Kawhi Leonard, illetve a már korábban kidőlt Tony Parker után ezúttal David Lee is kiesett, akinek az első negyedben ért véget a mérkőzése.

Ezek után nem csoda, hogy viszonylag magabiztosan nyert a Golden State, elsősorban a 33 pontot és tíz lepattanót jegyző Kevin Durant remeklésének köszönhetően, aki 19 pontot dobott a harmadik negyedben:

Stephen Curry ezúttal 21 pontot jegyzett, amivel már ő a franchise történetének legjobb pontszerzője a rájátszásban, megelőzve az örökranglistát eddig vezető Rick Barryt. 

A Warriors sorozatban 11. playoff meccsét nyerte meg, amire korábban csak két csapat volt képes, a Los Angeles Lakers 1989-ben és a Spurs 1999-ben - mindkét csapat bajnok lett az idény végén.

Keleten a címvédő Cleveland 2-0-ra vezet a főcsoportdöntőben a Boston Celtics ellen, és 10-0-s mérleggel száguld a nagydöntő felé.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő:
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 108-120
összesítésben 3-0 a GSW javára

Forrás: Origo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések