Cseh Lászlónak nagy ellenségével is meg kell küzdenie a Duna Arénában

“A 200 pillangó után eljutni az eredményhirdetésig lehet, hogy nehezebb volt, mint magát a távot leúszni” – mondta Cseh László a Digi Sport hírműsorának, a Sport 24-nek. A magyar klasszis a vizes világbajnokság tesztversenyének szánt Budapest Bajnokságon nyilatkozott a televíziónak.
Tóth Ákos versenyigazgató elmondta, mindent úgy csináltak, mintha már a világbajnokságot rendezték volna meg. Bár az összkép az elmondottak alapján inkább pozitív volt, figyelnek az úszók visszajelzéseire, hogy az esetlegesen előforduló hiányosságokat a vb idejére kiküszöböljék. “Mindegyik versenyzőt kértem, és az edzőket is, hogyha bármilyen megjegyzésük, észrevételük van, azonnal szóljanak nekem. Most a harmincnegyediknél tartok, amit felhasználunk, szépen listára teszünk, és azt el kell intézni” – mondta a versenyigazgató.

A Sport 24 kérésére Cseh László is megosztotta a véleményét a helyszínről.

“Az uszoda szerintem tökéletes. A melegítő medence nagyon jó. Kellemes ott is úszni, könnyen el lehet helyezkedni, persze ha majd jönnek a külföldi csapatok, jóval szűkösebb lesz a hely, de egyelőre minden rendben volt. Ami itt egy kicsit furcsa, hogy sokat kell sétálni, hiszen nagyon nagy a létesítmény. A 200 pillangó után eljutni az eredményhirdetésig lehet, hogy nehezebb volt, mint magát a távot leúszni.”


Persze Cseh László a végén a riporter kérdésére válaszolva hozzátette: a vb-n természetesen szívesen megtenné ezt a távot egy eredményhirdetéshez, de reményei szerint addigra engedik majd a lift használatát, mert a “lépcsőzés nagy ellensége.”

Cseh László 200 pillangón aranyérmes lett, amit biztató jelnek tart, de elmondása szerint sokat kell még előrelépnie a versenyig. “Nagyon örülök, hogy ilyen jó verseny volt, és hogy ilyen jól ment az úszás, ilyen jól éreztem a tempókat és a hosszokat. Ez mindenképpen biztató, de az elkövetkezendő időszakban ennél sokkal jobbra lesz szükség, de úgy érzem, össze tudom még ezt rakni, és minden adott lehet ahhoz, hogy egy jó 200 pillangót ússzak majd.”

Késely Ajna 400 gyorson ért célba elsőként. A fiatal versenyző szintén dicsérte a körülményeket. “Azért jöttünk erre a versenyre, hogy megnézzük, milyen a medence, hogy kell eljutni a medencéhez, vagy hol lesz a call room. Nagyon élveztem benne úszni, már nagyon várom a vb-t, és minden edzésen ez motivál engem, hogy hamarosan itt van.”

A versenyen Hosszú Katinka ezúttal csak díjátadóként szerepelt.


Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések