Federer: Nem akartam kompromisszumot kötni

Roger Federer stuttgarti visszatérése nem sikerült túl fényesre, úgyhogy ezen a héten Halléban már mindenképpen azon lesz, hogy megszerezze első idei füves győzelmeit.
A svájci a tajvani Lu Yen-Hsun ellen kezd majd azon a tornán, melyet korábban nyolc alkalommal is megnyert.

“A visszatérés sosem egyszerű. Főleg füvön, ahol nagyon kicsik a különbségek. A stuttgarti vereség után nagyon fontos, hogy ezúttal hozzam az első körös meccsemet és meneteljek tovább. Az a tény, hogy sokszor és eredményesen játszottam itt mindenképpen segít nekem és önbizalmat ad ahhoz, hogy jó teniszt tegyek a pályára ezen a héten. Jó döntéseket akarok hozni, nem akarom túl sokszor megkérdőjelezni magam. Meglesz a megfelelő koncentrációm, hozzáállásom, és mindig csak a következő pontra fogok összpontosítani.”

Federer nem bánja, hogy kihagyta a Roland Garrost, és úgy döntött, hogy inkább Wimbledonra fókuszál. De azt is hozzáteszi, hogy ez egy olyan döntés volt, amit nem valószínű, hogy meg fog majd ismételni.

“Ezt a döntést néhány nap alatt hozta meg. Hosszú ideig úgy volt, hogy játszani fogok Párizsban, aztán hirtelen azt éreztem, hogy ezt nem tudnám nyugodtan, kényelmesen megtenni. Nem akartam kompromisszumot kötni a füves szezonra vonatkozó céljaimat illetően. Gondolnom kellett Wimbledonra és a US Openre is. A jövőben azonban nem ezt az elvet fogom követni. Nem tudom, a jövő mit tartogat, ez mindenesetre egy egyszeri döntés volt.”

Federer, amennyiben továbbjut Lu ellen, a papírforma szerint Miascha Zverev, Lucas Pouille, Nishikori Kei és Dominic Thiem ellen léphet majd pályára a későbbi fordulókban Halléban.

Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések