Messit is fejlesztené az új Barcelona-edző

Mondta ezt úgy Valverde, hogy állítja, hogy még jobb játékost nem látott a focipályán.
A Barcelona Ernesto Valverde mellett döntött, ő lett Luis Enrique utódja, a Bilbaónál sikeres edző pedig azt nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a rövidpasszos játékot, vagyis a tiki-takát szeretné visszahozni, ez a stílus vezethet eredményre, ezzel lehet megnyerni a lehető legtöbb sorozatot a következő idényben. Egyébként ekkor írta alá két plusz egy évre szóló szerződését is.

„Ismerem ezt a stílust, itt játszottam 1988 és 1990 között, de persze alkalmazkodnom, vagyis újra alkalmazkodom kell, meg a kerethez igazítanom. A célom az, hogy elmélyítsem ezt a játékot, és folyamatosan előrelépjünk.”

Természetesen Messi külön intézmény, megkerülhetetlen, róla külön beszélt:

„Szerencsés vagyok, hogy vele dolgozhatok. Semmihez sem fogható lehetőség, hogy a legjobb játékost edzhetem, akit valaha futballpályán láttam. Néha olyan, mintha neki is lennének határai, de aztán újra meglepetést okoz. Remélem, segíthetek neki, hogy folytassa a meglepetéseket. Meghatározó focista, bárhol is legyen a pályán. Egy dolog, hogy ellenfélként ismerem, de egy másik, hogy lássam tréningen. Sosem edzhettem ilyen kaliberű játékost. Néha mintha túl sokat lenne a szélen, de majd megnézem, és meglátjuk, lehet-e még fejleszteni.”

Valverde csatár volt a Johan Cruyff-féle csapatban, 1989-ben KEK-et, egy év múlva Spanyol Kupát nyert, de nem volt igazán meghatározó: 29 meccsen játszott, 10 gólt szerzett.

Barcelonai elődje, Luis Enrique három szezonban a lehetséges 13-ból kilenc trófeát nyert meg, ennek ellenére sokat kritizálták játékfelfogása miatt, holott az elején hatékonyabb volt, mint Guardiola.

Persze Guardiola lett a korszakos edző, ő még több sikert ért el a Barcával a sok labdatartásos, kispasszos, cruyffos stílussal, Valverde azt ígérte, ismét több lesz a labdatartás, és a középpályára építve hatékonyabb a csapatjáték. Persze elmondta, hogy nem lehet előre megmondani, hogy az elképzeléseiből mi valósul meg.

Forrás: Player.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések