Agykárosodást szenvedett a húszéves focista

Súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett Abdelhak Nouri, az Ajax focistája, aki szombaton a Werder Bremen elleni felkészülési mérkőzésen esett össze.
A 20 éves holland játékost újra kellett éleszteni a pályán, ahonnan mentőhelikopter szállította kórházba. Nourit mesterséges kómába helyezték, állapotáról később a futballklub Twitter-oldalán azt írta, hogy stabil.

“Nagyon rossz hír érkezett Abdelhak Nouriról” – tájékoztatta a közvéleményt a legújabb fejleményekről csütörtökön az Ajax. Az innsbrucki kórház orvosai felébresztették a játékost a kómából, miután a szívét és az agyát is érintő vizsgálatok nem utaltak rendellenességre.

Ezzel szemben az orvosok most közölték, a tartós oxigénhiány miatt gyakorlatilag nincs már esély arra, hogy a fontos agyfunkciók helyreálljanak.

Edwin van der Sar, az egykori legendás holland kapus, az Ajax jelenlegi igazgatója együttérzését fejezte ki Nouri “szüleivel, testvéreivel, és többi rokonával”, mivel “ez a lehető legrosszabb hír, amit kaphattunk. Borzalmas.”

“Óriási tehetség, de sajnos soha nem tudjuk meg, milyen magasra emelkedett volna a csillaga, ha nem történik meg ez” – tette hozzá Van der Sar.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések