Formula-1: Bottas győzött Oroszországban

A Mercedes finn pilótája élete második futamgyőzelmét aratta Spielbergben. 
Bottas fantasztikusan kapta el a rajtot, (A versenybíróság is vizsgálta a startot.) és elsőként tudott eljönni, Vettel, Raikkönen és Ricciardo előtt. A 8. helyről rajtoló Lewis Hamilton egy pozíciót nyert a startnál. Az első körben Kvjat ütközött Alonsoval és a spanyol világbajnok kiütötte Max Verstappent. A balesetbe keveredők közül csak a büntetéssel sújtott Kvjat tudta folytatni a versenyt.

A futam során Hamilton szolgáltatta az izgalmakat: A háromszoros világbajnok brit a futam során sorra előzte ellenfeleit, és 22 kört követően már az ötödik helyen állt. Az élen Bottas magabiztosan vezetett Vettel és a felzárkázó Ricciardo előtt.

Az utolsó körökre Bottas előnye fogyni kezdett, ám Vettel nem tudott támadási helyzetbe kerülni az utolsó körben, így a Mercedes versenyzője az Orosz Nagydíj után ismét nyerni tudott. Ricciardo tartani tudta a harmadik helyét Hamiltonnal szemben, aki az utolsó körig próbálkozott előrébb lépni.

Kimi Raikkönen esélyei a dobogóra a bokszkiállások után szálltak el, a finn pilóta így kénytelen volt megelégedni az ötödik hellyel. Romain Grosjean érkezett be a 6. helyre,megelőzve az ezúttal a futamot gond nélkül teljesítő Esteban Ocont és Sergio Perezt.

A két utolsó pontszerző helyen a Williams pilótái értek be, Massa-Stroll sorrendben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések