Kovács Ágnes: Félreértés történhetett a vizes vb előtt

Kommunikációs félreértésekről beszélt Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén azzal kapcsolatban, hogy a vizes világbajnokság megnyitójára előbb meghívtak magyar olimpikonokat, majd visszamondták a szereplésüket. Arról is beszélt, hogy ő maga részt vesz a világbajnokságon, és előreláthatólag díjat is átad majd.
“Valószínűleg (…) a véghajrában elég nagy a kapkodás, és vannak kommunikációs félreértések, úgyhogy ezért szivároghattak ki ilyen információk, de ez ügyben többet nem szeretnék mondani” – ezt válaszolta Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén arra a kérdésre, hogy igazak-e az úszólegendák megalázásáról szóló sajtóhírek.

Az elmúlt évtizedek olimpiai és világbajnok úszóit az utolsó pillanatban kérték fel szereplésre a hamarosan kezdődő vizes vb megnyitóünnepségén, majd egy napra rá azt közölték velük, hogy nincs rájuk szükség.

A műsor felvételén Azurák Csaba külön is rákérdezett Kovács Ágnesnél arra, hogy ott lesz-e megnyitón, mire az olimpiai bajnok úszónő azt mondta, hogy a vb-n lesz ott. “Például, úgy néz ki, hogy díjátadó is leszek” – mondta. Úgy fogalmazott, hogy “előreláthatólag a 200 méteres női mellúszásnál” lesz majd szerepe. Kovács Ágnes kétszer nyert világbajnokságot és egyszer olimpiát ebben a versenyszámban.

Arra a kérdésre, hogy hány magyar aranyérmet vár, azt felelte az úszónő, hogy ő nem tippelős típus, de szerinte biztosan több is lesz a legfényesebben csillogó éremből. Azt üzente a magyar versenyzőknek és az edzőknek, hogy “fürödjenek abban, hogy itthon lehet ez a világbajnokság”, és ne érezzék azt, hogy ez egy plusz stressz.

Az esti adás előzetesét itt nézheti meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések