Vízilabda: Sima magyar siker a BENU-Kupa zárónapján

A magyar válogatott egyetlen negyedben játszott a tudásához méltón, de ezzel a teljesítménnyel is simán múlta felül Romániát, a budapesti torna zárónapján. 
A magyar csapat kezdte jobban a mérkőzést, a mieink Manhercz góljával szerezték meg a vezetést. Az első játékrész során a hazai csapat 2 góllal tudott ellépni ellenfelétől, ám a románok szépítése után 3-2-es eredménnyel zárult a negyed.

A második negyed is kiegyenlített csatát hozott, a vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak. A negyed utolsó gólját Manhercz szerezte, és a csapatok 5-4-es eredménnyel vonultak a szünetre.

A csapatok közötti tudásbeli különbség a harmadik negyedben mutatkozott meg leginkább. A magyar csapat 5 gólt szerzett zsinórban és Háray valamint Hosnyánszky feljavuló játékának is köszönhetően 12-5-re ellépett ellenfelétől.

Az utolsó negyedet a románok kezdték jobban és percek alatt négygólosra csökkentették a hátrányukat. Aggódni azért nem kellett a hazai győzelemért, hiszen Erdélyi és Vámos találatával hamar visszaállt a magabiztos hazai előny. A mérkőzés végeredményét végül Török Béla állította be az utolsó másodpercben. 

Magyarország-Románia 15:9 (3:2, 2:2, 7:1, 3:4)
G.: Manhercz 5, Vámos, Erdélyi 3-3, Hosnyánszky 2, Hárai, Török ill. Radu, Fulea, Szabó I. 2-2, Negrean, Amtipa, Chioveanu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések