Wenger nem látná szívesen a Barcát a Premier League-ben

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal menedzsere, Arséne Wenger nem látná szívesen az FC Barcelonát a Premier League-ben, ha Katalónia kivívná függetlenségét Spanyolországban.
Gerard Figueras, Katalónia sportért felelős minisztere elmondta, hogy amennyiben a régió függetlenné válna Spanyolországtól, az FC Barcelona az angol bajnokságban folytatná a jövőben.

Persze erre csak akkor kerülne sor, ha spanyol Liga kétségessé tenné a csapat indulását a La Ligában.

Az ötlet sokakat meglepett, köztük Arséne Wengert is, aki a Brighton ellen 2-0-ra megnyert bajnoki után kommentálta a katalánok esetleges érkezését.

„Ha a Barcelona a Premier League-be jön, akkor megpróbálom megtanulni a katalán nyelvet. Mindenkinek megnehezítené a dolgát, ha ez megtörténne.

Kétlem, hogy egy lehetőségnél többé válna ez a történet" – kezdte az Arsenal menedzsere, aki szívesebben látna olyan skót élcsapatokat a Premier League-ben, mint a Celtic vagy a Rangers. - Érdekes lenne megnézni, hogy teljesítenek a bajnokságban. Már bőven elegendő klub szerepel a PL-ben, húszan vagyunk.

A skótoknak viszont előnyt kell élvezniük a Barcelonával szemben" – tette hozzá Arséne Wenger.

A 67 éves francia szakember 21 éve irányítja az Arsenalt.

Regnálása óta az idei az első szezon, amikor az észak-londoni csapat nem tudta kivívni a Bajnokok Ligája szereplést. Így némelyest érhető, hogy nem örülne a Barcelona érkezésének, mert így még egy csapattal kellene megküzdenie a Top 4-be kerülésért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések