US Open: Fucsovics szettet nyert Djokovics ellen, de kikapott

Hiába nyert szettet és volt brékelőnyben a harmadik szettben Fucsovics Márton végül vereséget szenvedett Novak Djokovics ellen a US Open első fordulójában. 
Fucsovics Márton az egyik legnehezebb ellenfelet kapta az első fordulóban. A világranglistán már 40. magyar játékos a kétszeres US Open-bajnok, idén Wimbledont nyerő Novak Djokoviccsal mérkőzött. A két játékos először meccselt egymással pályafutásuk során. A mérkőzésre az Artur Ashee pályán, közel 20 ezer ember előtt rendezték. 

Djokovics rögtön az első fogadójátékánál brékelni tudott. Ez alapjában meghatározta a szett menetét mivel Fucsovics innentől kezdve végig brékhátrányban volt. A magyar játékos két játszmalabdát még tudott hárítani 5:3-nál, ám ellenfele a harmadik lehetőségét már kihasználta. 

Nagyon meleg időjárásban rendezték a mérkőzést és Djokovicsról köztudott, hogy ilyen körülmények között jobban elfárad és nem tudja hozni teljesítménye legjavát. Ez most is meglátszott, 3:2-es Fucsovics-vezetésnél ugyanis honfitársunk brékelni tudott. Mivel ezt követően még kétszer tudta hozni az adogatását így nemcsak kiegyenlített, de a körülmények miatt lélektani fölénybe is került. 

Ez a fölény aztán a harmadik játszma elején is kitartott és 1:1-nél egy újabb Fucsovics-brék következett. Egy fél szettig lehetett abban reménykedni, hogy Fucsovics egy szettre kerülhet élete legnagyobb sikeréről, 4:3-nál azonban Djokovics visszavette a szerváját. A szerb megfordította az állást, majd 5:4-nél ismét brékelt, így pedig nagy csatában 6:4-el hozta a szettet. 

Az idei US Opentől van az a szabály, hogy a férfiak a harmadik szettet követően 10 percet pihenhetnek a hőség miatt. Most is ez történt és ez lényegében döntően befolyásolta a találkozót. Az amúgy is ismét lélektani fölényben lévő Djokovics úgy játszott mintha kicserélték volna, Fucsovics teljesítménye viszont látványosan leromlott. A szerb végül játékot sem veszített a negyedik szettben és 6:0-al fejezte be a mérkőzést. 

A meccs összesen 181 percig tartott, a két játékos között az volt a legnagyobb különbség, hogy Djokovics mindössze 6 ki nem kényszerített hibát vétett Fucsovics 15-jével szemben. 

Novak Djokovics ellenfele a második fordulóban az amerikai Tennys Sandgren lesz. 

Végeredmény:

Fucsovics Márton-Novak Djokovics 3:6, 6:3, 4:6, 0:6 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések