MotoGP: újra kell aszfaltozni a silverstone-i pályát, vagy költözik a sorozat

Carmelo Ezpelata a Dorna elnöke kijelentette, hogy amennyiben nem aszfaltozzák újra a Silverstone-ban található versenypályát, akkor jövőre nem rendeznek ott MotoGP futamot. 
Múlt vasárnap amiatt nem tudták megrendezni egyik kategória versenyét sem a világbajnokságon, mert a leszakadó csapadékmennyiséget egyszerűen nem tudták elvezetni az újraaszfaltozott silverstone-i versenypályán. A Dorna életveszélyesnek ítélte meg a körülményeket, így a futamokat végül törölték. A pálya tulajdonosai a problémát az új aszfaltban látják.

Carmelo Ezpelata a Dorna elnöke az AS.com-nak nyilatkozva elmondta, hogy ahhoz, hogy a világbajnokságba 2010-ben visszakerülő versenypályán továbbra is legyen világbajnoki futam, ahhoz újraaszfaltozás és a pálya homologizációja szükséges. 

Az elnök szerint a nézőket magának a pálya vezetésének kell majd kárpótolnia, ingyen jegyekkel vagy a pénz visszafizetésével. Úgy gondolja, hogy a futam törlése a lehető leghelyesebb döntés volt a körülmények között és a pilóták akarata érvényesült az ügyben, a futamot pedig a csapatok akarata miatt nem lehetett hétfőre halasztani. 

Az újraaszfaltozott pályát márciusban szabályosnak találta a Nemzetközi Motoros Szövetség, ám Ezpelata kijelentette, hogy száraz időben megítélhetetlen az, hogy a vizet, hogyan lehet elvezetni a pályán, így aszfaltszakértőt kellett volna alkalmaznia a komplexum vezetésének. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések