NB I: az Újpest-Honvéd rangadó a nap slágermeccse

Bár az NB I hetedik fordulójának szuperrangadóját, vagyis a Ferencváros-Vidi FC találkozót holnap rendezik, a szombati program is pikáns összecsapásokat tartogat. 

Debreceni VSC-Haladás

17.00 Nagyerdei Stadion
Vezeti: Erdős

Várható kezdőcsapatok:
DVSC: Nagy-Cikos, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Varga K., Tőzsér, Haris, Bódi - Zakács, Avdijaj
Haladás: Király - Németh Milán, Benes, Tamás, Schimmer - Jagodics, Grumics, Prikin, Rácz, K. Mészáros - Rabusic 

A DVSC viszonylag jól kezdte a bajnokságot, a debreceniek első öt mérkőzésük során veretlenek maradtak. Apró szépséghiba, hogy háromszor játszottak döntetlent ezalatt, ráadásul a Honvéd ellen is vereséget szenvedtek a legutóbbi fordulóban. A hajdúságiak így is esélyesként fogadják a Haladást, mivel a szombathelyiek a legutóbbi négy meccsükből hármat is elveszítettek és úgy tűnik, hogy idén is a kiesés ellen küzdhetnek. Az előző szezonban a két gárda kétszer is döntetlent játszott, Szombathelyen viszont Haladás-győzelem született. 

Diósgyőri VTK-Paks

19.30 Diósgyőri Stadion
Vezeti: Andó-Szabó

Várható kezdőcsapatok:
DVTK: Antal -Sesztakov, Brkovics, Karan, Nagy T. - Tóth B., Bárdos, Tajti, Hasani - Mihajlovics, Vernes 
Paks: Nagy - Szabó J., Fejes, Gévay, Kulcsár -Kecskés, Bartha, Bertus, Papp, Haraszti - Hahn 

Jól jellemzi, hogy mennyire kiegyenlített a mezőny, hogy a Paks hat fordulót követően úgy jött fel a hetedik helyre, hogy egyetlen győzelmet aratott. (Múlt héten a Puskás Akadémia ellen.) A diósgyőrieknek szintén egyetlen sikere volt eddig a szezonban, a miskolciak a Haladást győzték le néhány hete. A tavalyi idényben kétszer mérkőztek egymással a csapatok a DVTK pályaválasztásával, előbb a Paks 4-2-re nyert, majd 1-0 arányú miskolci győzelem született. 

Mezőkövesd-Puskás Akadémia

19.30 Városi stadion 
Vezeti: Bognár 

Várható kezdőcsapatok:
Mezőkövesd: Dombó - Vadnai, Hudák, Pillár, Silye - Mevoungou, Tóth B. - Koszta, Vajda, Cseri - Drazsics 
Puskás Akadémia: Danilovics - Trajkovski, Spandler, Heris, Poór - Balogh, Zsidai, Latifi, Vlaskó, Kiss T. - Arabuli 

A Mezőkövesd a szezon első fordulójában legyőzte a Paksot, a kiesőjelöltként számon tartott kövesdiek azóta azonban csak két döntetlent értek el. A hazaiak dolgát ma nehezíti, hogy Kuttor Attila vezetőedző nem lehet ott a kispadon. A Puskás Akadémia eddig a bajnokság negatív meglepetését okozta, a felcsútiak mindössze 2 ponttal, nyeretlenül állnak a tabellán, így ma létfontosságú, hogy megszakítsák rossz sorozatukat. 

MTK Budapest-Kisvárda

19.30 Hidegkúti Nándor Stadion
Vezeti: Solymosi 

Várható kezdőcsapatok:
MTK: Kicsak - Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin, Vass Á - Ramos, Kanta, Bognár, Schafer - Lencse 
Kisvárda: Feliper - Protics, Ene, Parcvanija, Melnik - Anderson Pico, Milosevics, Lucas, Gosztonyi - Ilics, Horváth Z. 

Az  előző NB II-es idény két legjobb csapatának szezonrajtja között ég és föld a különbség. Az MTK az egyetlen olyan csapat jelenleg amely tartani tudja a lépést a Ferencváros-Honvéd-Vidi FC trióval, és a kék-fehérek jelenleg a harmadik helyen állnak. A fővárosiak mérlegét mindössze egy papírformának nevezhető vereség csúfítja. A Kisvárda négy vereséggel rajtolt és körülbelül biztos kiesőként lett elkönyvelve, ám az abszolút újonc a legutóbbi két fordulóban már pontot szerzett így némileg bizakodva látogathat a Hidegkúti Stadionba. 

Újpest-Budapest Honvéd

19.30 Szusza Ferenc Stadion
Vezeti: Iványi 

Várható kezdőcsapatok:
Újpest: Pajovics - Balázs, Bojovics, Litauszki, Burekovic - Szankovics, Diallo, Pauljevics, Zsótér, Nwobodo - Novothny 
Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Baráth, Skvorc - Kukoc, Holender, Gazdag, Nagy H., Heffler - Tischler, Danilo 

Eddig öt meccsen van túl az Újpest, ám a lila-fehérek ez alapján idén is lépéshátrányban vannak az igazi topcsapatokkal szemben. A fővárosiak mindössze egyetlen meccset nyertek és bár csak egyszer veszítettek, 6 pontnál többet várt a publikum ettől a gárdától. A Honvéd nagyszerűen kezdte az idényt, a két évvel ezelőtti bajnok ugyan a Viditől kikapott, de több figyelemre méltó győzelmének köszönhetően ott van a Ferencváros mögött a tabellán. A ma esti rangadó különleges lehet Tischler Patrik számára, mivel a támadó éppen Újpestről igazolt a Honvédhoz. A 2017/18-as szezonban két alkalommal is a pályaválasztó nyert, a Szusza Ferenc Stadionban viszont nem született gól a harmadik találkozón. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések