Korosztályos világbajnok a magyar karatéka

A februári kadet, junior és U21-es Európa-bajnokság után a vasárnap véget ért guadalajarai korosztályos világbajnokságon sem talált legyőzőre Bousseba Aicha, ezzel ő lett a magyar WKF karate történetének harmadik világbajnoka.

A spanyolországi vb-n a kadet lányok 54 kg-os súlycsoportjában indult magyar karatésnak a 41 fős mezőnyben négy győzelem kellett a döntőbe jutáshoz. A 15 éves Bousseba előbb 3-0-ra verte a portugál Pirest, majd az egyiptomi Gad ellen 2-2 után bírói döntéssel jutott tovább.
 

Ezt követően az indonéz Puspita (8-0) és a svájci Scharer (7-1) ellen egyaránt brillírozott. A délutáni fináléban a francia Bourcois volt az ellenfél, aki hiába vezetett 2-0-ra, az egyébként is fantasztikus küzdeni tudásáról ismert fiatal magyar lány azonban az utolsó tíz másodpercben megfordította a csatát, 3-2-re diadalmaskodott, így Európa-bajnoki elsősége után világbajnoki aranyat nyert!

Korábban két magyar versenyzőnek sikerült világbajnoki címet szereznie a NOB által a karate sportág képviselőjeként elfogadott WKF szabályrendszerben: S. Kovács Ádám 2001-ben, Szegedi Döme pedig 2011-ben lett a junior korosztályban a földkerekség legjobbja.

A 27 fős magyar válogatott összességében egy arany- (Bousseba Aicha) és három bronzéremmel (Szegedi Döme, Hárspataki Gábor, Nógrádi Nicol) zárta a - kereken 100 országot felvonultató! - világbajnokságot, ezzel Magyarország az éremtáblázat 10-dik helyén végzett.