Remekelt a magyar hódeszkás Ausztriában

A jövő februári téli olimpiai szereplésért küzdő Gyarmati Anna a negyedik helyen végzett az egyik legnívósabb európai hódeszka-versenyen, a négycsillagos, 20 ezer dollár (4,38 millió forint) összdíjazású dachsteini O'Neill Pleasure Jamen.

A 20 esztendős sportoló meghívottként indulhatott a 25 fős ausztriai viadalon, és négy olyan riválisát is megelőzte, aki az ötkarikás kvalifikációs küzdelemben előtte áll.
 

"A pálya három ugratóból és két korlátból állt, és már az első körömet sikerrel zártam. Nehézséget csupán az okozott, hogy a reggeli edzés után még közel négy órát kellett várnom, mire sorra kerülhettem. Akkorra mentek le ugyanis a kvalifikációk, amelyeken nem kellett részt vennem, mint meghívott versenyző” - mondta Gyarmati

A szocsi játékokon a rangsor első 24 helyezettje indulhat, Gyarmatinak, aki jelenleg a 29., még egy lehetősége lesz a felzárkózásra, mégpedig az év végén sorra kerülő, amerikai világkupán, a játékokat megelőző utolsó olyan eseményen, amelynek eredménye beleszámít a kvalifikációs versengésbe.