Sidi 19., Péni 37. összetettben

A légpuskában győztes Sidi Péter a 19., míg Péni István a 37. helyen végzett a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a csangvoni olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-versenyen szerdai zárónapján.


A dél-koreai viadal honlapja szerint a pénteki 10 méteres sikerével ötkarikás kvótás Sidi 1168, míg a légpuskában kilencedik Péni 1161 kört ért el az alapversenyben, melyből minimum 1174 körrel lehetett bejutni a nyolcas döntőbe.

Az év első puska, pisztolyos vk-versenyén a légfegyveres számokban három-három, míg a többi versenyben két-két riói kvótát osztottak ki. A magyar csapatból ezúttal Sidi Péter volt az egyedüli kvótaszerző. A komáromi sportoló ezzel - Tobai-Sike és a vitorlázó Berecz Zsombor után - harmadik magyarként szerzett ötkarikás indulási jogot Rióra.

A puskások és pisztolyosok következő olimpiai kvalifikációs vk-viadalát az amerikai Fort Benningben rendezik május 13. és 18. között. A koronglövők már két vk-n túl vannak idén. A harmadik kvótaszerző versenyükre április 26. és május 3. között Larnacán kerül sor.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések