Szántó Dávid úszóból sportiporter lett

1981 augusztus 1 -én Budapesten született. Három testvére van, akiktől a Harry Potter-könyvek szeretetét is örökölte. 5 éves korától már aktívan úszott és egészen 19 éves koráig űzte a sportágat. Országos bajnok is volt korosztályában, ám őt a sportriporteri szakma vonzotta. Még az Eötvös József Gimnázium tanulója volt, amikor a Komlósi Oktatási Stúdióba, az érettségit megelőlegezve vették fel.


Az iskolát 1999 szeptemberében kezdte, 2000-ben már a Magyar Televízióban dolgozott. 2003-ban ő közvetíthette a barcelonai úszó- és vízilabda-világbajnokságról. Athénban jó barátja Gyurta Dániel olimpiai ezüstérméről is ő számolt be.

Tévés karrierje alatt elvégezte a Külkereskedelmi főiskolát és a Közgazdasági Egyetemet is, ahol későbbi feleségével, Dórával is megismerkedett.

A Telesport riportereként számtalan úszóeseményről és két olimpiáról közvetített. Munkásságáért Knézy-díjjal és Németh Gyula-díjjal is jutalmazták, 2008-ban Junior Prima díjat kapott.

2010 őszén Egri Viktort követve távozott a királyi televíziótól és a Digisporthoz igazolt. Mint mondta, elfogytak a kihívások és új impulzusokra volt szüksége. Nem sokkal később a TV2 Napló című műsorában is kipróbálta magát szerkesztő-riporterként.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések