25 millió fontért adhatják el a versenypályát

A Jaguar-Land Rover továbbra is érdeklődik a Brit Nagydíjnak otthon adó klasszikus versenypálya felvásárlása iránt. A Daily Mail információi szerint a konszern 25 millió angol fontot fizetne Silverstone-ért a Brit Autóversenyzők Klubjának (BRDC).
A BRDC első embere, Derek Warwick január végén jelezte, mivel a 2015-ös Brit Nagydíj nyereséget termelt, már nincs akkora nyomás a klub vezetőin, akik az anyagi gondok miatt korábban több alkalommal is fontolóra vették a pálya eladását. A korábbi Forma–1-es pilóta kiemelte, a vezérkar most sokkal körültekintőbben válogathat az érdeklődők közül.

Néhány héttel az elnök biztató kijelentése után a klub egyik vezetője, John Grant jóval visszafogottabban írt a BRDC és a létesítmény anyagi helyzetéről. „A mérleg még mindig túl gyenge ahhoz, hogy támogassuk a nagyobb pénzügyi kockázatokkal járó befektetéseket, és finanszírozzuk a pálya jövőbeli fejlődését” – közölte a tagokkal levelében, amit a Daily Mail idézett. A lap megemlítette, nemrég a pálya elnöke is utalt arra, hogy szükség lenne egy befektetőre, aki hajlandó lenne komoly pénzeket költeni a létesítmény felújítására és üzemeltetésére.

A megmentő a Jaguar-Land Rover lehet, a konszern ugyanis hajlandó lenne felvásárolni a klasszikus versenypályát. A Daily Mail úgy tudja, a felek ezen a héten ülnek tárgyalóasztalhoz; a gyár állítólag 25 millió fontot fizetne Silverstone-ért. Az üggyel kapcsolatban egy névtelen, a BRDC-hez közeli forrás is megszólalt: elmondása szerint továbbra sincs garancia arra, hogy a gyár felvásárolja a pályát, ajánlatuk azonban hízelgőnek tűnik és a tervek is szimpatikusak.
A Jaguar a korábbi hírek szerint hajlandó lenne több tízmillió fontot költeni a pálya felújítására és új központját is ott építené fel. Ezen felül létrehozna egy múzeumot és egy bemutatótermet is, valamint egy hotelt is építene, így a létesítmény a jövőben nagyjából 1000 embernek teremtene munkalehetőséget. Tavaly decemberben még az is felmerült, hogy a versenypálya irányítását nem szeretnék átvenni, az tehát továbbra is a Brit Autóversenyzők Klubjának kezében maradna.

Brit sajtóértesülések szerint az eladás adott esetben a futam jövője is hatással lehet, a Forma–1 Menedzsment első embere, Bernie Ecclestone ugyanis módosíthatja a BRDC-vel kötött szerződést, ha tulajdonosváltás történik. A szóban forgó egyezmény értelmében a királykategória 2026 végéig minden évben ellátogat Silverstone-ba, igaz, korábban már az is felmerült, hogy a szervezőknek az anyagi problémák miatt idő előtt fel kell mondaniuk a megállapodást, az ezzel kapcsolatos híresztelések azonban abbamaradtak, amikor kiderül, a tavalyi futam nyereséges volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések