Hamilton: Voltak furcsa pillanatai a szezonnak

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, a 2016-os évad során bizony voltak meglehetősen furcsa helyzetek, melyekben igencsak kényelmetlenül érezte magát.
A brit versenyző 10 versenyt nyert az elmúlt szezonban, ám végül nem tudta legyőzni csapattársát, Nico Rosberget, aki 5 pontos előnnyel megnyerte a világbajnoki címet.

A két versenyző párharca igazán látványosra sikeredett, két alkalommal, Spanyolországban és Ausztriában pedig össze is ütköztek a versenypályán.

Hamilton a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon egyetlen esélyét próbálta megragadni azzal, hogy feltartotta Rosberget, terve azonban nem vált be, noha a brit taktikája később meglehetősen nagy visszhangot kapott – még a Mercedes vezérkara részéről is.

A háromszoros világbajnok a szezon második felében többször elmondta, sajnálja, hogy a technikai hibák idén őt hátráltatták, és említést tett a Mercedes azon döntéséről is, miszerint a két versenyző szerelőgárdájában rotációt alkalmaz.

Hamilton – aki ugyan konkrét eseteket nem nevezett meg – a minap úgy fogalmazott, voltak furcsa mozzanatai a 2016-os szezonnak.

„Volt néhány példa arra, amikor egy kicsit furcsán éreztem magam” – fogalmazott a háromszoros világbajnok. „Volt pár kényelmetlen forgatókönyv. De erre számítanom kellett volna.”

„Ez azzal jár, hogy az ember egy ideje már az élen versenyez. Egy csapat nagyon trükkös helyzetbe kerül akkor, ha mindkét versenyzője a bajnoki címért harcol.”

„De ami nem öl meg, az megerősít, szóval ezen tapasztalatokból az ember csak tanul a különböző karakterekről, és persze önmagáról is.”

Bár lecsúszott az újabb bajnoki címről, Hamilton próbálja a pozitívumokat átmenteni a 2017-es idényre.

„Több győzelmet és rajtelsőséget szereztem – ami nagyszerű” – mondta. „Fejlődtem versenyzőként, és sikerült egy igazán erős köteléket létrehoznom a srácaimmal, ami szintén megerősít a következő évre.”

„Sokat tanultam idén magamról. Megismertem a gyengeségeimet, és ezeken javítani tudok 2017-re – habár részben ezt már megtettem idény közben.”

Hamilton hozzátette, komoly kihívást jelentenek majd a szabályváltozások, de hisz abban, hogy a Mercedes képes lesz megbirkózni ezekkel.

„Igazi csapatmunka kell majd ahhoz, hogy felülkerekedjünk az új szabályokon, de benne vagyok! Sokkal jobban dolgozunk együtt, mint bármikor korábban, szóval felkészültebbek vagyunk, úgyhogy izgatottan várom már!”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések