A BL története a Real Madrid sikerét garantálja

A labdarúgó-Bajnokok Ligája „bikája”, azaz a spanyol Real Madrid a kontinentális sorozat legnagyobb vesztesével, az olasz Juventusszal csap össze június 3-án a cardiffi döntőben. Amióta a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK) felváltotta a BL, egyik együttes sem nyert meg több finálét a madridiaknál, akik mind az öt döntőjüket behúzták, a legutóbbit épp az előző idényben.
A torinóiak is ötször kerültek karnyújtásnyira a BL-serlegtől, azonban csupán egyszer emelhették azt a magasba, 21 éve, még az 1995/1996-os évadban.

– Ha már eljutottunk a döntőbe, akkor megpróbáljuk megnyerni azt – fogadkozott Massimiliano Allegri (49), az olaszok trénere. – Remélem, ez lesz a mi nagy évünk, szerintem a Juvénak jó esélye van a BL megnyerésére.

Habár az eddig megnyert finálék a Real Madrid újbóli sikerét jósolják, a Juventus mellett szól az a tény, hogy még soha senkinek sem sikerült a címvédés a Bajnokok Ligájában.

– Csodálatos finálét várok, mindkét csapat teljesen megérdemelten jutott el a döntőig, nagyon kemény ellenfeleken keresztül – nyilatkozta a francia Zinédine Zidane, a madridiak vezetőedzője.

Forrás: Blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések