Diadal: MTK-boldogság bajnoki címmel

Idegenbeli váratlan sikerét követően az MTK meglepetésre másodjára, hazai pályán is 1-0-ra legyőzte a női labdarúgó-NB I döntőjében a címvédő Ferencvárost, így története hetedik bajnoki címét ünnepelheti.
A hétfői találkozó hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az egy héttel ezelőtti összecsapás: az elmúlt két idényben győztes zöld-fehérek szinte az egész mérkőzésen fölényben futballoztak, de nem sikerült vezetést szerezniük, míg a fővárosi rivális a hajrában betalált. Ezúttal egy jobb oldali beadást követően a 79. percben Turányi Lilla (18) szerezte az aranyérmet érő gólt.

– Nem volt szép meccs, de azt hiszem, nekünk, MTK-soknak tetszett – mondta Szabados György (54) vezetőedző. – Kívülállóként biztos láthattak már a nézők közönségszórakoztatóbb mérkőzést, hiszen speciálisan készültünk arra, hogy elrontsuk a zöld-fehérek játékát.

Az mindenképp siker, hogy a bombaerős Fradi 180 percig nem tudott gólt szerezni ellenünk.

A Ferencváros a finá­léig csak egyszer kapott ki, még október 2-án a szombathelyi Viktória FC vendégeként 2-1-re, az MTK-t pedig a döntőig mind a négyszer legyőzte, legutóbb például 8-3-ra.

Az MTK 2-0-ra nyerte az egyik fél második győzelméig tartó párharcot, így 2014 után lett ismét aranyérmes.

Forrás: Blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések