Így készülnek a veszprémiek a szegediek elleni bajnoki döntőre

Iváncsik Gergő: Nehéz készülni a Szeged ellen
Tíz éve nem lehet letaszítani a trónról a Veszprém kézilabdacsapatát. Szombaton rendezik a 2016/2017-es bajnoki döntő első mérkőzését, melyet Veszprémben játszik majd a hazai csapat és a Szeged együttese. A párharcról a Veszprém kiválóságát, Iváncsik Gergőt kérdeztük.

 „Az elmúlt 1-2 évben a Szeged olyan erőt képvisel, amely ellen tényleg nagyon nehéz készülni, bebizonyította, hogy a BL-ben is megállja a helyét” – kezdte Iváncsik Gergő. 

A szélső biztos benne, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, de természetesen szeretnék megvédeni bajnoki címüket. Az elsődleges céljuk az, hogy hazai pályán megverjék a Szegedet, és az majd a következő lépés lesz, hogy idegenben is nyerni tudjanak.

Iváncsik Gergő kitért a szurkolókra is, elmondta: „a magyar szurkolótábort nem lehet összehasonlítani másokkal, hiszen mindig élen voltak a szurkolásban”.

„Máig beszélünk róla – tért át a válogatottól 2017-ben visszavonult kézilabdázó a 2016-os BL-döntőre, amelyen kilencgólos előnyt elbukva büntetőkkel kaptak ki a Kielcétől. – Ezt nem lehet kitörölni, nem lehet elfelejteni, de a legtöbbet arról szoktunk beszélni, hogy mik azok a jó dolgok, amiket csináltunk egészen addig, amíg jött az a törés.”

Iváncsik szerint Európa legjobb négy csapat jutott be a Final Fourba, sőt úgy véli, az elmúlt pár évre visszatekintve, most vannak bent a legerősebb csapatok. A Veszprém a PSG ellen játssza majd az elődöntőt. A franciák ősszel elvették a csapat hazai veretlenségét, abból a mérkőzésből is próbálnak tanulni Iváncsikék. A szélső bízik benne, ők jutnak majd be a fináléba.

Egyértelmű, hogy fennmaradó mérkőzéseire hasonlóképpen, komolyan készül a csapat, hiszen „mindegyik nagyon fontos” a Veszprémnek, csak máshogy kell készülni az összecsapásokra.

Forrás: Sport365.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog