Ilyen edzőnek gondolja magát Pintér Attila

Pintér Attila, a Puskás Akadémia trénere elmondta, leginkább az őszinteség vitte előre edzői karrierjében.
Az 51 éves magyar szakember a felcsúti klub hivatalos honlapjának adott hosszabb interjút, amiben elmondta, hogy lett belőle labdarúgó és kiknek a hatására indult el az edzői pályán.

Pintér Attila olyan edzőlegendákkal dolgozott együtt, mint Dalnoki Jenő, Nyilasi Tibor, Bicskei Bertalan vagy Verebes József. Mindenki nagy hatással volt rá, de konkrétan a Mágus volt az, aki elindította őt ezen a pályán és elmondta, ezért örökké hálás lesz neki.

Pintér már többször bizonyított edzőként. A Győrrel hatalmas sikereket ért el, ősszel a Mezőkövesddel is nagyon jól szerepelt és most szinte biztosan feljut az NB I-be a Puskás Akadémiával. Most elmondta, milyen edzőként is jellemezné magát.

- Olyanként, akivel játékosként szívesen dolgoztam volna. Őszinte ember vagyok, aki nem hátulról támad, hanem szemtől szemben elmondja bármelyik játékosnak, amivel elégedetlen, és amit másképp kellene tenni mind az edzésen, mind a mérkőzésen, vagy bármelyik vezetőnek, amivel nem ért egyet. Engem édesanyámék mindig arra tanítottak, hogy őszinte legyek, mert az visz előre. 

Ezt meg is fogadtam. Tudom, hogy ez sokáig nem volt kifizetődő, de azt gondolom, hogy az eredményeim engem igazolnak. Persze a játékosaim és a klubvezetők nélkül mindezt nem tudtam volna elérni, hiszen a sikerekhez mindenkinek a tudása és munkája szükséges. A futballistáknak is az a jó, ha szemtől szembe megmondom nekik az igazat, és nem azért kell jópofáskodni velük, hogy minél tovább tudjak maradni az adott klubnál. Azért kell őszintén elmondani nekik, ami nem tetszik, hogy abból tanuljunk, csak így tudunk előrelépni - mondta Pintér Attila.

Forrás: Blikk.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog