Ismét áll a bál Sarapova körül

Steve Simon, a női teniszezők versenyeit szervező WTA vezetője élesen kritizálta a Roland Garros szervezőit, amiért nem adnak szabadkártyát az orosz Marija Sarapovának.
Az év második Grand Slam-versenyének rendezői kedden jelentették be, hogy a doppingeltiltásából visszatért orosz sztár nem vehet részt az idei francia nyílt bajnokságon. Simon erre úgy reagált, hogy mivel Sarapova letöltötte 15 hónapos büntetését, nincs ok arra, hogy tovább büntessék.

A Francia Tenisz Szövetség első embere azzal magyarázta a döntést, hogy vszabadkártyát olyan esetben adnak, ha egy játékos hosszú sérülésből tér vissza, ám a doppingolás miatt kiszabott eltiltást követően nem.

A Párizsban 2012-ben és 2014-ben is győztes Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 decemberében tiltólistára került meldonium nevű szerrel. Doppingtesztje tavaly januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. 

Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, a családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

Hangsúlyozta, nem tudta, hogy a készítmény, amelyet tíz évig szedett, tiltott anyagot tartalmaz.

A sportág aktív klasszisai közül többen nemtetszésüknek adtak hangot, hogy Sarapova eltiltását letöltve szabadkártyával indulhatott nagy tornákon: a stuttgartit követően Madridban, illetve Rómában is.

Forrás: Origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések