22 év, 100 tornagyőzelem - Martina Hingis még mindig a csúcson

A hétvége javarészt nálunk is Rafael Nadal méltatásával, a Sharapova-ügy újabb fejleményeivel, valamint Andy Murray szenvedéstörténetének körbejárásával telt, így aztán lemaradtunk egy igen fontos (még ha számunkra nem is éppen kedves) jubileumról: Martina Hingis pályafutása 100. tornagyőzelmét ünnepelhette Madridban.
A svájci játékos aktuális párospartnerével, Yung-Jan Channal megnyerte a madridi torna páros versenyét, a döntőben Babos Tímea és Andrea Hlavackova kettősét legyőzve (emiatt nem annyira kedves nekünk Hingis jubileuma).

Ez volt a 36 éves, kassai születésű játékos 100. tornagyőzelme a WTA-touron – ebben nincs benne az öt vegyes páros Grand Slam-bajnoki címe. Idén másodszor ünnepelhetett Hingis, korábban az Indian Wells-i versenyen bizonyult a legjobbnak tajvani partnerével. A sájci 1995-ben nyerte első páros tornáját, egyéniben egy évvel később ünnepelhetett.

Azóta 17 GS-cím (5 egyéni, 12 páros, plusz öt vegyes páros), egyéni és páros világelsőség, két visszavonulás és visszatérés, 99 újabb tornagyőzelem, kis edzősködés, tavaly olimpiai ezüstérem – egy páratlan karrier az övé.

Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések