Kozma Dominik: "Itt csak az marad talpon, akinek van valami a gatyájában"

Lelkesen nyilatkozott a 100 méteres gyorsváltón bronzérmet szerző négyes.
Vasárnap mi is beszámoltunk róla, hogy megvan az első magyar érem a vizes vb-n: a harmadik helyen végzett a Kozma Dominik-Németh Nándor-Holoda Péter-Bohus Richárd magyar négyes 100 méteres gyorsváltón, ráadásul újabb országos csúccsal értek célba.

A Duna Arénában szenzációs hangulatú finálét teremtett a telt házas közönség, szinte felrobbant a létesítmény, amikor már lehetett érezni, hogy utolsó úszóként Bohus Richárd képes lehet behozni a stafétát a harmadik helyre. Amikor meglett az eredmény, a 10 ezer néző hatalmas üdvrivalgásban tört ki.

A verseny után a fiúk lelkesen nyilatkoztak az eredményről.

Hatalmas, ez a világ egyik legkeményebb versenyszáma, itt csak az marad talpon, akinek van valami a gatyájában, mi bebizonyítottuk, hogy nálunk kevés embernek van itt most nagyobb... - nyilatkozta Kozma Dominik az M4 Sportnak.

„Nagyszerű érzés volt, mindenki kiadta magából a maximumot, jól sikerültek a váltások is. Szerintem ma minden nekünk kedvezett. Már az utolsó 25-nél láttuk, hogy ebből érem lehet, Ricsinek csak haza kellett hoznia a váltót. Ő pedig megtette, amit meg kellett.”

Ennek az éremnek a fele legalább a közönségé - idézi Kozmát az MTI.

„Ricsivel nagyon sokat gyakoroltuk a váltásokat, szerencsére jól sikerült, igaz, az időmmel nem igazán vagyok elégedett” - mondta Holoda Péter, aki hozzátette, nagyon gyors a medence, ami azt jelenti, hogy nagyon a víz tetején tudnak mozogni, igaz, a harmadik negyedik embernek már elég nagy hullámok között kell kapaszkodnia.

Németh Nándor így nyilatkozott az M4 Sportnak: „Nagyon boldog vagyok, döntőbe szerettünk volna jutni, és harmadikok lettünk. 17 évesen egy bronzérem a világbajnokságon, nem tudok szóhoz jutni.”

Bohus Richárd pedig azt mondta: „Az utolsó 15 méteren a lelkemet kiúsztam, csak ez a három srác járt az eszemben, és persze otthon a szeretteim. Hihetetlen úszás volt, ilyen közönség előtt nem is lehet rosszul úszni. Köszönjük mindenkinek a szurkolást.”

Címkép: Kovács Tamás, MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések