Labdarúgás: Rooney már ma aláírhat az Evertonhoz

Az angol Sky Sports értesülései szerint Wayne Rooney orvosi vizsgálaton vett részt az Evertonnál és akár már ma bejelenthetik, hogy visszatért korábbi csapatához. 
Az angol válogatott gólrekorderének klubváltása azok után került a sajtóorgánumok címlapjára, hogy bejelentették, hogy a Manchester United szerződtetni fogja Romelu Lukakut, az Everton belga csatárát. Rooney klubváltása valószínűleg a transzfer részét fogja képezni.

Rooney 2004. augusztusában szerződött a Manchester Unitedhez, ahol mesterhármassal debütált a Fenerbahce elleni BL mérkőzésen. A játékos az elmúlt 13 év során, Bajnok Ligáját (2008), Klubvilágbajnokságot (2008), Európa Ligát (2016), valamint öt bajnoki címet nyert a "Vörös ördögökkel".

Statisztikák szerint a támadó ezidáig 559 mérkőzésen lépett pályára a manchesteri csapat színeiben, és 253 gólt szerzett. Rooney évekig volt a MU csapatkapitánya is (Az Európa Liga trófeáját is ő emelhette elsőként a magasba.), ám sem Louis Van Gaal sem pedig Jose Mourinho nem számolt vele fix kezdőjátékosként. 

Rooney 1996-ban kezdte pályafutását az Everton akadémiáján, majd 2002-ben a klub színeiben mutatkozott be a Premier Leaguben. A bajnokságban 17 évesen szerezte első gólját, és 2004-es távozásáig a klub legnagyobb sztárjának számított. Everton játékosként került be az angol válogatottba is, 2003-ban Ausztrália ellen viselte először a címeres mezt.A két idény során összesen 17 gólt szerzett a liverpooli csapat színeiben. 

Hiába azonban a Liverpoolban eltöltött két év, Rooney az évek során kisebb közellenséggé vált az Everton szurkolók körében. Szurkolók egy csoportja pénzéhes árulónak tartja, különösen annak fényében, hogy a két csapat mérkőzésein Rooney többször is hergelte a szurkolókat. (Előttük csókolta meg a MU címerét, valamint többször is kijelentette, hogy a manchesteri csapatban szeretett volna világéletében futballozni - írja a sportfaktor.hu. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések