Ökölvívás: A WBO elutasította Pacquiao óvását

A Fülöp-szigeteki ökölvívó azok után nyújtott be óvást, hogy vitatható pontozással maradt alul az ausztrál Jeff Hornnal szemben múlt vasárnap. 
A múltheti  mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, Pacquiao pedig több tiszta találatot vitt be ellenfélénél. Hiába volt azonban aktívabb a legendás bokszoló a pontozóbírók egyhangú (117:111, 115:113, 115:113) arányban jobbnak látták ellenfelét, a veretlen ausztrál Jeff Hornt. Pacquiao a vereséggel elveszítette a WBO váltósúlyú világbajnoki övét, és jelezte, hogy az eredmény felülvizsgálatát követeli. Szakértők közül többen is őt látták jobbnak, valamint több neves szaklap is tévedésről beszélt az eredmény kapcsán. 

A WBO közleménye szerint öt független bíró vizsgálta újra a látottakat, ám az eredményt helyben hagyták. A bírók közül három Hornt látta jobbnak, egyikük Pacquiao győzelmét ítélte volna meg, míg az ötödik felkért bíró döntetlent ítélt. A mérkőzés eredménye, vagyis Horn győzelme így hatályban marad. 

Ez volt Pacquiao 7. veresége pályafutása során. A 38 éves sportoló nemrégiben arról beszélt, hogy elgondolkozik azon, hogy újfent visszavonul. Szakértők szerint azonban pályafutását csak azok után fog élni ezzel a lehetőséggel, hogy újra kihívja legutóbbi ellenfelét - írja a sportfaktor.hu. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések