Feczkó Tamás elhagyja Újvárost, az MTK edzője lesz

A klubelnök inkorrektnek tartja, hogy Feczkó Tamás halogatta a távozása bejelentését. 
Véget értek a találgatások, s a papírforma mindkét hajdú-bihari együttesnél beigazolódott.

Ahogy azt a Hajdú-bihari Napló korábban jelezte, a DVSC labdarúgócsapat vezetőedzői posztjára a klubvezetés Herczeg Andrást szemelte ki.

A tárgyalások csütörtökön sikerrel zárultak, a következő két idényben a korábbi sikeredző irányítja a Lokit. A klub honlapja szerint a szakmai stábot a felkészülés kezdetéig állítja össze a régi-új vezetőedző.

Amíg a debreceniek trénerre leltek, addig a balmazújvárosiak elvesztették a csapat egyik legnagyobb értékének tartott mestert. Bár a Balmaz Kamilla vezetése Feczkó Tamással képzelte el az élvonalbeli szezont, a szakvezető másként döntött, s engedett az NB I-től búcsúzú MTK Budapest hívó szavának.

Az edző és a stáb is megy

Dr. Tiba István, a Balmazújváros klubelnöke az utolsó pillanatig várt Feczkó Tamás válaszára, emiatt semmilyen lépést nem tett új vezetőedző, illetve stáb keresésére, merthogy a Balmazt az élvonalba juttató szakvezető, a teljes szakmai teamet magával viszi a fővárosi kék-fehérekhez. Pontosabban Fekete Róbert kapusedző szándéka még nem ismert a klubelnök előtt, aki nem a távozást tartja inkorrektnek Feczkó részéről, hanem a bejelentés halogatását.

Azzal három napot elvett a klubtól a továbbiak intézéséhez, holott a szakvezető már egy hónapja tárgyalt az MTK-val, és utólag az is bizonyossá vált, hogy semmiképpen nem akart maradni Újvároson. Ezt támasztja alá a távozását indokló magyarázata: tradicionális klubhoz szeretett volna menni, nagy célokért küzdeni. Erre jegyezte meg ironikusan Tiba István: mondhattam volna én is neki, hogy nyerjétek meg az NB I-t, és induljunk a BL-ben, de irreális célokról én nem fogok beszélni.

Csapathoz illő edző

Mint ahogyan arról sem, kiket látna szívesen a csapat kispadján, és várhatóan hogyan alakul a játékoskeret megerősítése, amit egyben akarnak tartani, mert jó közösség, s hozzá illő szakvezető szerződtetése a céljuk – mondta csütörtök délután a klubelnök. Hozzátette, biztos abban, hogy a felkészülés kezdetére, azaz hétfő reggelre már meglesz az új stáb, hiszen sok, csapat nélküli magyar edző vár olyan lehetőségre, mint a Balmazújváros élvonalban tartása.

Forrás...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések