Emlékezetes pillanat a vizes vb-n: így köszönötték a szövetségi kapitányt

Emlékezetesen sikerült a szövetségi kapitányi debütálása a vizes világbajnokságon Märcz Tamásnak.

Nemcsak azért, mert a szakember vezetésével a Hajós uszodában a férfivízilabda-válogatott 13-3-ra nyert Ausztrália ellen a B csoport első fordulójában, hanem mert a szakember hétfőn ünnepelte 43. születésnapját. Ennek alkalmából az uszodába fantasztikus hangulatot varázsoló margitszigeti közönség a találkozó végén egy emberként énekelte a „Boldog szülinapot” című köszöntést.

– Nem tudom, kinek az ötlete volt az össznépi köszöntés, de hálás vagyok neki. Ez örökre emlékezetes nap marad, ilyen nem mindenki életében adódik. Videófelvételen biztosan féltve őrzöm majd – árulta el a Blikknek Märcz, aki az esti pillanatokról is ejtett szót. – Nem volt nagy ünneplés, mivel a fiúk már délután kiszúrták, hogy érkezik a torta, s azt mondták, ezt uzsonnára benyomják, így is lett. Este el is maradt a gyertyagyújtás, az éneklés meg ugye már megvolt...
A csapat első komolyabb ellenfele ma este (M4, 20:10) Olaszország lesz, a magyar szakember évekig légióskodott a Savona, a Chiavari, a Nervi, a Pro Recco és az Acquachiara színeiben.

– Nem hiszem, hogy gyengült volna az olasz csapat azért, mert vírusos betegség miatt az utolsó pillanatban három játékost cserélt a keretén. A bekerülő Cristiano Mirarchi és Andrea Fondelli is meghatározó játékos, Stefano Tempestiről nem is beszélve, akit kiválóan ismerek. A riói olimpia után visszavonult, de most reaktiválták a nehézségek miatt, nem tudni, honnan, milyen edzettségi állapotban érkezett, de bármikor képes extra dolgokra a kapuban – véli a kapitány.

Másik hazája ellen mérkőzik

A magyar szövetségi kapitány második hazája ellen meccsel szerda este. Märcz 2009 óta magyar-olasz állampolgár, 2012-ben tagja volt az olasz vízilabda-válogatottnak, ám végül a londoni olimpiai keretből kimaradt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések