Megvan az első magyar érem a vizes vb-n

Harmadik helyen végzett a döntőben 4x100-as férfi gyorsváltó. Hosszú Katinka pedig rommá verte a mezőnyt 200 vegyesen az elődöntőben.
A harmadik helyen végzett a Kozma Dominik-Németh Nándor-Holoda Péter-Bohus Richárd magyar négyes 100 méteres gyorsváltón, ráadásul újabb országos csúccsal értek célba.

Az első magyar vizes vb-s érem megszerzése után az M4 szólaltatta meg a bronzérmes magyar gyorsváltót.

Kozma Dominik: "Ez hatalmas, ez a világ egyik legkeményebb száma."

Németh Nándor: "Nagyon boldog vagyok, döntőbe szerettünk volna jutni, és harmadikok lettünk. Nekem tizenhét évesen ez a bronzérem, nem jutok szóhoz."

Holoda Péter: "Az utolsó 15 méter fájt rendesen, de Ricsinek be kellett érnem, inkább nem akartam kizáratni a váltót, odatettem a kezem a falhoz."

Bohus Richárd: "Az utolsó 15 méteren a lelkemet kiúsztam, csak ez a három srác járt eszemben, meg otthon a szeretteim. Ilyen közönség előtt nem is lehet rosszat úszni, köszönjük."

Hosszú Katinka a 200 vegyesen 2:07.14-gyel, vagyis a legjobb idővel jutott döntőbe, másfél másodpercet vert a mezőnyre, Jakabos Zsuzsanna a hetedik lett, összesítésben a tizenkettedik, így nem jutott be a döntőbe.

Valami elképesztő itt úszni, készültünk rá magyar úszok fejben, de ez felülmúlja a képzeletünket. Nem biztos, hogy kell világcsúcs holnap a döntőben, de jó lenne
- mondta Hosszú Katinka az M4-nek az elődöntő után.

A vasárnapi középdöntőben a magyar úszók közül Szilágyi Liliána (100 m pillangó) ugorhatott először vízbe a lelkes közönség előtt.

Mindössze 11 századon múlt, hogy nem kerülhetett döntőbe – 57:75-ös ideje a 9. helyre volt elég. Lilu ennek ellenére nem keseredett el, a közönséget további lelkes szurkolásra biztatta és készül erősebb számára, a 200 méteres pillangóra.

A 400 női gyors döntőjében két magyarnak is szurkolhattunk. Kapás Boglárka már rutinos versenyzőnek számít a maga 24 évével, míg a mindössze 15 esztendős Késely Ajna első felnőtt világversenyén úszhatott döntőben. Bogi ideje (4:04:77) több mint két másodperccel el is maradt egyén legjobbjától, így az 5. helyen ért célba.

Ahogy a futam után a medence szélén elmondta: nem ez a kedvenc versenyszáma, alig várja már az 1500 méteres és a 800 méteres gyorsúszást, ahol sokkal jobb eredményt vár magától. Késely Ajna viszont megúszta legjobbját (4:05:75), ami világbajnoki hatodik helyezést jelentett számára – és a 12 ezer fős közönség ünneplését. A számot az amerikai szupersztár, a gyorsúszó specialista Katie Ledecky nyerte 3:58:34-es idővel, ami új világbajnoki csúcsot jelent.

Cseh László az 50 méter pillangó középdöntőjében mutatkozott be a már nagyon várt hazai rendezésű vb-n. A sprintszámnál elengedhetetlen a jó rajt, és sokszor csak századok döntenek a helyezésekről.

Laci rajtja ezúttal nem sikerült túl jól, a futamban 23:51-gyel az 5. legjobb időt úszta, összesítésben a 11. idő lett az övé, amivel így nem került be a szám holnapi döntőjébe. Aggodalomra azonban semmi ok, a 31 éves klasszisnak drukkolhatunk még 100 és 200 pillangón is.

Nem olyan jó idő, próbáltam az elején kicsit gyorsítani, de nem állt annyira össze a mozgás, de semmi baj, nem ez a fő számom. Az ötven nekem nagyon rövid, mindegy, ez van, a kétszáz meg a száz a fő - mondta Cseh az M4-nek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések