Az Indy-győztes nemet mondott a Forma-1-re

A papíron továbbra is a Manor tesztpilótájaként jegyzett Indy 500-győztes, Alexander Rossi nem kívánt beülni a kiscsapat autójába a szezon második felére.
Szinte biztos, hogy a mezőny végi kiscsapat, a Manor Racing pilótát cserél a szezon második felére, ugyanis az indonéz Rio Haryanto szerződése csak a Magyar Nagydíjig tartott, és bár Hockenheimre nem szállították ki az autóból, a pénze elfogyott, a nyári szünet után már nem vezethet tovább.

A Manornál a tavalyi szezon második felében öt futamon részt vett amerikai Alexander Rossi papíron idén is a kiscsapat tesztpilótája, de miután májusban újoncként megnyerte a jubileumi, 100. Indy 500-at, a Forma-1-es visszatérés helyett inkább az amerikai karrierjét építgeti tovább.

“A menedzsmentem és én magam is folyamatos kapcsolatot tartunk a Manorral, tudtunk róla, hogy üresedés lehet majd náluk a 2016-os idény második felére. Alaposan átgondoltuk a dolgot, de az Indycar-szerződésem miatt nem kívántunk élni a felkínált lehetőséggel” – mondta az Autosportnak.

“Nagyon nagyra tartom a Manort, amiért először nekem ajánlották fel az ülést, jó a kapcsolatom a csapattal, nem neheztelünk egymásra. Megértik, hogy a Forma-1-es szerződésnek komoly jövőt kellene biztosítania, miközben (Amerikában) beindult a karrierem.”

Ha az idei évben nem is tér vissza, a 24 éves kaliforniai pilóta 2017-ben újra ott lehet az F1-es rajtrácsom.

“Az Indycarban és a Forma-1-ben is vannak lehetőségeim 2017-re. A Manorral is tárgyalunk versenyzői ülésről és egy másik Forma-1-es csapattal is, izgalmas ajánlat. Az indycaros lehetőségeket nem szeretném részletezni, de annyit elmondhatok, hogy az Andrettivel nagyszerű a munkakapcsolatunk, akár évekre is hosszabbíthatunk.”

A Manor ülésére a legfőbb esélyes a motorpartner Mercedes neveltje, a Renault-nál tesztpilótaként alkalmazott Esteban Ocon lehet, de felmerült a GP2-ben versenyző, a kiscsapatnál tesztelői szerződéssel rendelkező Jordan King, és a McLarennél előléptetésre váró Stoffel Vandoorne neve is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések