Manchester City: Kolumbiai tehetséget igazolt Guardiola – hivatalos

A Premier League-ben szereplő Manchester City csapata bejelentette, hogy leigazolták az Atletico Nacional 19 éves tehetségét, Marlos Morenót. A kolumbiai tinédzser ötéves szerződést írt alá az angolokkal, és a City 5 és fél millió eurót fizetett a játékjogáért.
Pep Guardiola igen aktív eddig az átigazolási piacon, ráadásul a héten Leroy Sanét és Gabriel Jesust is megszerezték. Korábban Ilkay Gündogan, Nolito és Oleksandr Zinchenko is csatlakozott a manchesteriek keretéhez.

Marlos Moreno tavaly fantasztikus teljesítménnyel segítette csapatát a Copa Libertadores megnyeréséhez, és a fiatal játékos az első három meccsén három találatot is szerzett, és ennek is köszönhetően az Atletico Nacional története során másodszor emelhette magasba a trófeát.

Az aláírást követően röviden a City honlapjának is nyilatkozott a fiatal kolumbiai. “A Manchester City a világ egyik legjobb csapata. Jó lesz megtapasztalni, hogy milyen érzés egy ekkora klubhoz tartozni. Mindent meg fogok tenni, hogy éljek a lehetőséggel.”

“Pep Guardiola is a világ legjobb edzői közé tartozik. Úgy érzem szereti a fiatal játékosokat, és nagyon sokat tud segíteni nekik a fejlődésben mind taktikailag, mint technikailag. Fantasztikus lesz vele együtt dolgozni, és egy ilyen nagyszerű csapatban játszani.”

A Manchester City a Sunderland ellen kezdi meg a szereplést a Premier League 2016/17-es szezonjában augusztus 13-án.

A játékosnak azonban még várnia kell a közös munkára, ugyanis a Man City azonnal kölcsönadta a Deportivo La Corunának, így a következő szezont Spanyolországban tölti.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések