Csatlakozz hozzánk

Breaking News

Hetedik a magyar váltó, a franciáké az aranyérem

A hetedik helyen végzett a magyar váltó a nyíltvízi úszók csütörtöki csapatversenyében a vizes világbajnokságon, Balatonfüreden.
A Balatonfüreden rendezett viadalon az elmúlt napok 2,5 kilométeres pályájához képest átalakított, 1250 méteres kört kellett négyszer teljesítenie az új lebonyolítású viadalon a 19 váltó tagjainak, a csapatok mindegyikét két-két férfi és nő alkotta. 

A Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely összeállítású magyar négyesből az öt kilométeren 27. Juhász ugrott vízbe elsőként, a bolyt a japánok egyik férfiversenyzője, Josuke Mijamoto vezette fel. 

A mezőny harmada választotta azt a taktikát, hogy női versenyző teljesíti először az 1250 métert, így elnyúlt sorban úszták az első kört. A nagy üdvrivalgás közben a váltáshoz érkező 17 éves Juhász 1:03.4 perces hátránnyal, a 18. helyen adta át helyét Rasovszkynak, aki tíz kilométeren ötödik, öt km-en hetedik helyet szerzett eddig a vb-n. 

Az éllovas amerikaiak mögött kis csoportokra szakadt a mezőny, amelyben Rasovszky nagyot úszott, s a lemaradás felét ledolgozta. Így hetedikként csapott Novoszáth Melinda tenyerébe a stégnél, ezzel indította útnak társát, aki 34.4 másodperccel a britek versenyzője mögött kezdett. 

Novoszáth öt kilométeren 28. lett, ezúttal pedig 1:27.5 perces lemaradással váltott az óriási fölénnyel vezető britek mögött. Gyurta Gergely így a 11. pozícióból vágott neki az utolsó körnek, a még dobogós pozícióban álló olaszokhoz képest 37 másodperces hátrányban. 

Az élen a franciák megelőzték a végül a dobogóról is leszoruló briteket, míg Gyurta a brazilok utolsó emberével vívott nagy csatát, ám végül két testhosszal lemaradt riválisától, s hetedik helyre hozta be a magyar csapatot 1:17.8 perc hátránnyal. 

Az aranyérmet a francia váltó szerezte meg az amerikaiak és az olaszok előtt. 

Eredmények: 
nyíltvízi úszás, csapatverseny (4x1250 m), világbajnok: 

Franciaország
2. Egyesült Államok
3. Olaszország ...
7. MAGYARORSZÁG (Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely)

MTI

Nincsenek megjegyzések