Provokáció, gusztustalan és felháborító” – kiakadtak a magyar pólósok

Feszült hangulatú, a végletekig kiélezett mérkőzésen döntetlent játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszokkal a budapesti világbajnokságon, így megőrizte az esélyét arra, hogy megnyerje a csoportját. A főszereplők egyöntetűen a bírói ítéleteket kritizálták.
Közellenséggé vált az orosz Naumov és az izraeli Schwartz a Margitszigeten szerda este. A két játékvezető nem állt a helyzet magaslatán a magyar-olasz világbajnoki csoportrangadón, ez két piros lapban, összesen 33 kiállításban és rengeteg furcsa ítéletben mutatkozott meg. Többször tévedtek a magyar pólóválogatott kárára, ezt pedig a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda hétezres közönsége nem nézte jó szemmel – ahogy az érintettek sem hagyták szó nélkül a játékvezetői ténykedést a 9-9-es meccs után.

„Érdekes volt a játékvezetői felfogás, lehetséges, hogy hasonló lesz a jövőben is” - mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány. Kiemelte, a második negyedben Hárai Balázsék páros kiállítása az ő csapatát jobban megviselte, mint az olaszokat, akik kevésbé fontos játékosukat veszítették el Fondelli személyében. A szakvezető szerint kiélezett volt a mérkőzés, és mivel az utolsó percben mindkét csapatnak volt lehetősége támadni a győzelemért, így lehet azt mondani, hogy igazságos a döntetlen.

„Őrült mérkőzés volt, valami ilyesmire számítottunk. Egy dolgot kivéve: nem gondoltam, hogy így bíráskodnak, hazai pályán semleges bíráskodásra gondoltam, annak örültem volna. Annak viszont nagyon örülök, hogy van erő a csapatban, bírtuk a nyomást, a végén ikszre tudtuk hozni a meccset, ez sokat számít” – értékelte a meccset Nagy Viktor. A kapus órákkal a lefújás után sem tudta megemészteni a történteket, ezt mutatja a közösségi oldalára felírt szöveg.

„Nehezen hiszem el még mindig, hogy ez megtörténhet...hazai pályán ennyire ellenünk fújnak...és gondolom most sem lesz semmi következmény...gusztustalan és felháborító! ...és leginkább szomorú” – írta a remeklő Nagy Viktor.

Gór-Nagy Miklós nehéznek és furcsának nevezte a találkozót.

„Az, hogy Hárai Pufit kiállították, nemcsak minket zavart meg, hanem a két játékvezetőt is. Elkezdtek összevissza fújdogálni. Először ide kompenzáltak, akkor az olaszok még jobban verekedtek, aztán meg oda kompenzáltak” – vélekedett.

A világbajnok bekk a vitatott piros lapot sem értette.

„Szegény Hárait megverték, aztán Figlio odament, és rárúgott még egyet, mégis Pufit állították ki.

Amikor a nemzetközi szövetség elnöke parolázik az olasz játékosokkal a meccs előtt, illetve jópofizik a játékvezetőkkel, az nem egészséges helyzet. Tudjuk, hogy ez ilyen, ez a vízilabda velejárója. Nem baj, ha kell, akkor ezt is legyőzzük, mert az a célunk, hogy eljussunk a csúcsra” – hangsúlyozta.

Erdélyi Balázs szerint az olaszok felvállalták a kemény, verekedős játékot, amihez a bírók asszisztáltak.

„A víz feletti ütéstől kezdve minden volt.

Figyelni kellett, nehogy eldurvuljon a dolog, és eltiltás legyen. Nem voltak mellettünk a bírói ítéletek, ezt nehéz megélni, főleg hazai pályán. De nem dőlt el semmi, csak pénteken derül ki, hogy mit jelentett ez az eredmény” – mondta.

Hárai Balázs végleges kiállítása miatt nagyobb szerep hárult Mezei Tamásra. A világbajnoki újonctól elvettek egy gólt a játékvezetők, de jól állta a sarat az olasz bekkek szorításában.

"Az elején elvesztették a fonalat a bírók, aztán nem bírták visszahozni.

Ez egy provokáció volt, de nem ültünk fel nekik, amilyen módszerekkel lehet, felvettük velük a harcot. Sajnálom a kihagyott a helyzeteket, de volt még tartásunk, sikerült visszajönni és egyenlíteni” – mondta a center, aki szerint két jól felkészült csapat nagy taktikai csatát vívott.

A magyar csapat pénteken este a franciákkal találkozik, de igazi tétje az olasz-ausztrál összecsapásnak lesz. A mieink akkor nyerik meg a csoportot, ha Tempestiék nem nyernek 11 vagy több góllal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések