Újpest: Duchatelet kiállt a címer mellett, közben a távozását követelték

Az Újpest FC vezetősége csütörtök délelőttre sajtóbeszélgetésre invitálta az újságírókat, melyen Roderick Duchatelet klubtulajdonos és Gyarmati Eszter ügyvezető válaszolt a klubbal kapcsolatos aktuális kérdésekre, a játékosok közül pedig Litauszki Róbert és Simon Krisztián beszélt a hétvégi, Ferencváros elleni derbiről.
ÚJ MEZ, RÉGI STADION

A sajtóreggelit Gyarmati Eszter ügyvezető nyitotta meg, aki először bemutatta az új, egyedi tervezésű mezt, amin már az új logó szerepel. Ezután arról tájékoztatott, hogy az Újpestnek december 31-ig van szerződése a Szusza Ferenc Stadionnal, tehát addig a hazai mérkőzéseit ott játssza. Elkészült már az UTE-val kötendő hosszú távú szerződéstervezet, a feltételekben a felek már megállapodtak.

DUCHATELET: MARAD AZ ÚJ CÍMER – TILTAKOZÁS AZ UTCÁN

A szót Roderick Duchatelet vette át, aki azzal kezdte, a döntést nem változtatják meg: marad az új címer. 

Megjegyezte, nem ez az első alkalom, hogy drasztikus változáson ment keresztül a klub címere. Annak, hogy most megtették ezt a lépést, több oka van: a legfőbb, hogy a klub azon az úton haladjon, ami a filozófiájuknak megfelel. Másrészt azt is megemlítette, hogy a Szusza Ferenc Stadion előtt néhányan, visszaélve a címerrel, a saját termékeiket értékesítik.

„Tulajdonosként több száz millió forintot invesztáltam a klubba, elindult az utánpótlás-akadémia is. Sok problémával kell szembenézni, ez volt az egyetlen út, hogy kontroll alatt tartsuk a folyamatokat. Számítottunk az ellenállásra, de különbséget kell tenni a szurkolók és a tüntetők között. A tüntetők erőszakosan nyilvánulnak meg, ezzel azokat a drukkereket, akik egyetértenek a címerváltoztatással, megfélemlíthetik, és távol tarthatják őket a mérkőzésektől. Egyetértünk az MLSZ büntetésével, mert az ilyen viselkedés nem futballpályára való. Nyitottak vagyunk arra, hogy párbeszédet folytassunk a szurkolókkal, de amíg erőszakos hangnemben lépnek fel, addig ennek nincs értelme”– mondta Roderick Duchatelet, reagálva az MLSZ keddi büntetésére is.

Eközben az utcán gyülekező szurkolók a régi címert és a belga tulajdonos távozását követelik (ez be is hallatszott a sajtóbeszélgetésre, az esemény előtt mintegy harminc drukker gyülekezett a klubház környékén), aki folytatta mondandóját.

„Tiszteletben tartjuk a múltat, büszkék vagyunk az Újpest korábbi sikereire, de előre kell néznünk. Európa-ligát szeretnénk játszani, az arculatválasztás emiatt is fontos volt” – fogalmazott Duchatelet.

GYARMATI ESZTER A TÁMADÁSOKRÓL

Mielőtt a tulajdonos áttért a klub utánpótlására, Gyarmati Eszter reagált arra, hogy a szurkolók obszcén megjegyzésekkel illetik. 

„Mindenkinek megvan a joga, hogy véleménye legyen, kérdés az, meddig mehet el benne. Tiszteletben tartom a szurkolók véleményét, ha ők ezt gondolják, akkor ezt gondolják.”

AZ UTÁNPÓTLÁS, AZ ÚJ KERET, BARDI ÉS DIARRA

Duchatelet az utánpótlással kapcsolatban elmondta, két éve kezdték a munkát, kevés volt a játékos, de mára már minden rendben. Bíznak benne, hogy a szezon végén mindegyik utánpótláscsapatuk bajnok lesz, és az NB I-ben is bevethetők lesznek a fiatalok. Büszkék arra, hogy két ifjú játékosuk, Szűcs Kristóf és Németh Gergő is a felnőttcsapattal készül (hozzá kell tenni, Németh Gergő nem saját nevelésű, tavaly érkezett Újpestre a Sturm Graztól, a nyáron kötöttek vele szerződést – a szerk.).

Enisz Bardiról a tulajdonos elmondta, mindenkinek rá kell bólintania az átigazolására, de alapvetően a lehető legjobb döntésnek tartja, hogy a spanyol bajnokságba igazol. Souleymane Diarrával kapcsolatban elhangzott, Belgiumban vett részt néhány edzésen a Sint-Truidennél, ám már visszatért a klubhoz. Egyelőre nem dőlt el a sorsa, de van iránta érdeklődés.

A kerettel kapcsolatban Duchatelet kifejtette, miután az előző idényben nem tudtak igazolni, most tizenkét új játékos érkezett, köztük minőségi magyar futballisták, mint például a sajtóreggelin is részt vevő Litauszki Róbert és Simon Krisztián. Látja a potenciált az új labdarúgókban, sőt, két-három igazolás még várható. Úgy véli, az elmúlt időszak legerősebb Újpestje állt össze erre a szezonra. 

ÚJ SZPONZOR; A JÁTÉKOSOK AZ ÚJ CÍMERRŐL ÉS A DERBIRŐL

Az új mezszponzor a Gallica nevű belga sörmárka lesz, a céggel ötéves megállapodást kötött az Újpest, az egyezség anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A csapatból Litauszki Róbert arról beszélt, nekik nem a címerrel és az a körül kialakult helyzettel kell foglalkozniuk, hanem olyan teljesítményt nyújtani a pályán, ami méltó az Újpest múltjához, és amellyel maguk mögé állítják a szurkolókat.

Simon Krisztián hozzátette, ütőképes csapatuk van, és ki kell zárni a külső körülményeket, amennyire csak lehet.

Elmondták, arról nem kérdezték meg a játékosokat, hogy kell-e címercsere, de ők ezzel nem is foglalkoznak, ha tetszik, ha nem, ebben kell futballozniuk.

A Ferencváros elleni derbi is szóba került, úgy vélik, erősebb a játékoskeretük, mint az elmúlt években, ám ezt a pályán be is kell bizonyítaniuk. A Paks ellen már látszott, hogy jó csapat formálódik, némi idő kell még, hogy összeszokjanak.

Simon Krisztián többek között üzent a szurkolóknak:

„Mindent megteszünk a siker érdekében, a teljesítményünkkel kívánunk kiállni mellettük, mindenki motivált, egyben vagyunk. Szeretnénk megverni a Fradit, de ez csak egy meccs lesz, az egész szezonban jól akarunk teljesíteni. Tizennyolc hónapot voltam sérült, három hónapja azonban panaszmentesen edzek, jó formában érzem magam. Bízom benne, hogy lehetőséget kapok a Fradi ellen, motivál az, hogy visszakerüljek a válogatottba.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések